Project Description

Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală

PROGRAMEAZĂ-TE

Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală

PROGRAMEAZĂ-TE

Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală Focusată pe Traumă

Psihoterapia cognitiv-comportamentală focusată pe traumă (Trauma Focused Cognitive Behavioral Therapy) este o practică bazată pe cercetări empirice, care ajută clienții să se recupereze după un eveniment traumatizant, localizând gândirea negativă legată de eveniment și modificând-o. Acest model de terapie oferă, de asemenea, oportunitatea pentru a dezvolta o poveste în jurul acelei experienței, clientul fiind autorul. Acesta este un model de terapie structurat, pe termen scurt, care îmbunătățește în mod eficient o serie de consecințe legate de traumă ale copilului și adolescentului.

De asemenea, acest model abordează în mod eficient multe alte simptome ale traumei, inclusiv anxietate sau depresie legate de traumă, probleme cognitive și comportamentale, precum și îmbunătățirea suferinței personale a părinților, în ceea ce privește experiența traumatică a copilului, abilitățile de parenting eficiente și interacțiunile de susținere ale copilului.

Traumele timpurii pot duce la sentimente de vină, furie, neputință, abuz, comportament de punere în act și probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia și anxietatea. Tulburarea de stres post-traumatic, care afectează atât copiii cât și adulții, se poate manifesta în mai multe moduri, cum ar fi gânduri negative recurente, deranjante despre experiența traumatică, amorțire emoțională, probleme legate de somn, probleme de concentrare și răspunsuri fizice și emoționale extreme la tot ceea ce declanșează amintirea traumei.

Prin integrarea teoriilor și tehnicilor mai multor intervenții terapeutice, Trauma Focused Cognitive Behavioral Therapy poate aborda și îmbunătăți simptomele stresului post-traumatic la copii și tineri.

Descoperă mai multe despre legătura dintre minte și corp, modurile în care psihoterapia te poate ajuta să depășești o perioadă dificilă sau traumele din copilărie, cum să-ți gestionezi mai bine emoțiile și cum să ții stresul sub control. Parcurge informațiile de pe site și trimite cu încredere formularul de contact către PsihoHelp cu mesajul sau întrebările tale, fie pentru a-ți face o programare.

PROGRAMEAZĂ-TE