Project Description

Psihoterapia EMDR

PROGRAMEAZĂ-TE

Psihoterapia EMDR

PROGRAMEAZĂ-TE

Terapie EMDR – Desensibilizare și Reprocesare prin Mișcare Oculară

Desensibilizarea și Reprocesarea prin Mișcare Oculară – Eye Movement Desensitization and Reprocessing (E.M.D.R.) este o abordare terapeutică integrativă, structurată de Francine Shapiro, în anul 1985. Mecanismul prin care acționează EMDR cuprinde asocierea, relocalizarea și reconsolidarea emoțiilor, amintirilor, cognițiilor.

În timpul unei ședințe de terapie EMDR, psihoterapeutul va folosi mișcările oculare laterale (sau sunete ori atingeri ale mâinii) ca pe un stimulent extern care să faciliteze accesarea și procesarea amintirilor evenimentelor traumatizante cât și a altor trăiri. După tratamentul EMDR, vei putea constata că intensitatea emoțiilor negative asociate cu un anumit eveniment a scăzut, că mare parte dintre credințele negative care nu te ajută sunt reformulate și că gândurile negative care îți influențau starea de spirit nu mai au aceeași putere asupra ta.

Intervenția prin metoda EMDR permite:

  • accesarea într-un timp relativ scurt, a amintirilor unui eveniment traumatizant din copilărie – trauma centrală,
  • facilitează rescrierea cognițiilor negative, instalarea unor cogniții pozitive,
  • conturarea propriei istorii de viață și resemnificarea acesteia,
  • conștientizarea motivației de a se manifesta într-o anumită manieră în situații stresante,
  • diminuarea treptată a stărilor de anxietate și aducerea acestora la un nivel normal.

În prezent, terapeuții specializați și în EMDR tratează prin această tehnică cazuri de stres post-traumatic, tulburări alimentare, adicții, tulburări anxioase, inclusiv atacuri de panică.

Ce se mai poate trata cu ajutorul terapiei EMDR?

Ți-e frică să zbori cu avionul? Ai avut un zbor turbulent și nu ai trecut peste acest eveniment? Ești stresat în timpul zborului și ți-e teamă că zborul se poate finaliza într-un mod nefericit, intri în panică sau te simți îngrozit?

Toate aceste trăiri, frici, stări de neliniște se pot trata cu ajutorul terapiei EMDR, astfel încât zborul cu avionul să redevină din nou o plăcere. Încearcă terapia EMDR!

În general, terapia EMDR are 8 faze, astfel că o singură ședință nu va fi suficientă pentru rezolvarea problemelor ce te-au făcut să cauți un psihoterapeut. Dacă ai câteva săptămâni la dispoziție pentru tratament, folosește formularul de contact pentru a oferi psihoterapeutului câteva informații despre tine și ceea ce te supără și vei primi înapoi detaliile despre folosirea EMDR în acest cabinet de psihoterapie.

Descoperă mai multe despre legătura dintre minte și corp, modurile în care psihoterapia te poate ajuta să depășești o perioadă dificilă sau traumele din copilărie, cum să-ți gestionezi mai bine emoțiile și cum să ții stresul sub control. Parcurge informațiile de pe site și trimite cu încredere formularul de contact către PsihoHelp cu mesajul sau întrebările tale, fie pentru a-ți face o programare.

PROGRAMEAZĂ-TE