Project Description

Psihologie Clinică

PROGRAMEAZĂ-TE

Psihologie Clinică

PROGRAMEAZĂ-TE

Psihologie Clinică – Evaluare şi Intervenţie Terapeutică

Ce este psihologia clinică?

Psihologia clinică, aflată la confluența psihologiei cu medicina este o ramură teoretică și aplicativă a sistemului științelor psihologice dar și un domeniu de activitate profesională, care este orientat spre optimizarea resurselor psihice a omului și a posibilităților sale de adaptare, armonizarea dezvoltării psihice, ocrotirea sănătății, înfruntarea suferințelor și reabilitarea psihică.

Ce presupune intervenția clinică?

 1. Psihodiagnostic și evaluare clinică.
 2. Intervenție și asistență psihologică:
 • Consiliere și terapie suportivă
 • Psihoeducație

Ce instrumente utilizăm în procesul de evaluare clinică?

 • Interviul clinic
 • Testele psihologice

Ce este psihodiagnoza?
Psihodiagnoza clinică are ca scop identificarea stărilor de boală şi sănătate psihică precum şi a mecanismelor psihologice ce cauzează boala sau dimpotrivă, întreţin sănătatea psihică şi produc vindecarea.

Există cel puțin cinci avantaje ale activității diagnostice:

 1. Utilitatea pentru planificarea tratamentului
 2. Implicațiile pentru prognostic
 3. Un diagnostic responsabil încurajează comunicarea etică dintre terapeut și potențialii lui clienți. Pe baza unei evaluări atente, putem să îi transmitem clientului la ce se poate aștepta, evitând astfel să promitem prea mult sau să-i dăm speranțe deșarte
 4. Facilitarea comunicării empatice din partea terapeutului
 5. Rolul ei în reducerea posibilității ca anumiți pacienți să abandoneze tratamentul

Descoperă mai multe despre legătura dintre minte și corp, modurile în care psihoterapia te poate ajuta să depășești o perioadă dificilă sau traumele din copilărie, cum să-ți gestionezi mai bine emoțiile și cum să ții stresul sub control. Parcurge informațiile de pe site și trimite cu încredere formularul de contact către PsihoHelp cu mesajul sau întrebările tale, fie pentru a-ți face o programare.

PROGRAMEAZĂ-TE