ClickCease

DESPRE

DESPRE2020-09-18T08:13:34+00:00

Nadina Nicoară

Psihoterapeut de orientare psihanalitică
MA Psihoterapeut CBT
Psiholog clinician
Fondator PsihoHelp
Experiențele dureroase, traumatizante te pot face să te simți pierdut și deconectat de ceilalți și de lume. Acest lucru poate crea un conflict interior între partea ta care tânjește să fie acceptată cu căldură și partea care se simte îngrozită să primească căldură și afecțiune.

Cu toate acestea trebuie să îți spun sau să îți reamintesc că tot ce ai nevoie se află în interiorul tău. Deja există o parte sănătoasă în tine, care așteptă să fie recuperată.

Toți suntem născuți cu o capacitate înnăscută de vindecare. Prin internalizarea experiențelor noi din terapie, putem începe să reorganizăm cu ușurință tiparele vechi care până acum au avut rolul de a ne proteja. Pe măsură ce ne simțim profund înțeleși, întregul nostru corp, mintea noastră va începe să reacționeze pozitiv la experiențele noi, cu căldură, prezență și acceptare. Travaliul prin care vom trece aici împreună și care nu este deloc ușor este o muncă de echipă, colaborativă, pentru că doar împreună putem să creăm un spațiu sigur pentru a explora problemele legate de trauma ta sau de alte chestiuni care te împiedică să îți găsești liniștea interioară și bucuria de a trăi.

Până în prezent am lucrat cu persoane care prezentau o varietate de probleme, cum ar fi:

 • abuz emoțional / fizic
 • atacuri de panică
 • insomnii
 • dificultăți de atașament
 • conflicte de familie
 • disociere
 • anxietate și depresie
 • tulburare acută de stres

În cadrul sesiunilor noastre, clientul este mai bine înțeles și începe să realizeze modul în care trauma lui îi afectează viața. Scopul terapiei traumei este de a susţine clientul în procesul de eliberare a suferinţei produsă de pierdere şi de elaborare a traumei.

În timpul procesului de vindecare, persoanele care se simt singure, neînțelese și izolate adesea încep să se reconecteze cu ele însăle și cu cei dragi.

Când m-am gândit pentru prima dată la psihologie a fost într-un moment foarte special din viața mea. De atunci totul s-a schimbat și dorința și curiozitatea s-au transformat în pasiune, iar pasiunea a devenit o pregătire continuă în acest domeniu.
Experiența de viață m-a învățat că durerea și neliniștea sufletească nu au vârstă, că nu contează dacă ești bărbat sau femeie, dar este important să ai pe cineva alături de tine, care cu dăruire să te îndrume în demersul de a te simți mai bine și de a te vindeca.

Printre cele mai des întâlnite suferințe umane se numără anxietatea, depresia și experiențele traumatice, care necesită un tratament eficient, personalizat, susținut de cercetările în domeniu și de progresele făcute până acum în psihologie.
Specializările și pregătirea mea continuuă în psihoterapie (Psihoterapii cognitiv-comportamentale, Psihotraumatologie, Psihanaliză și EMDR) îmi asigură posibilități multiple de intervenție, soluții personalizate pentru fiecare persoană care vine la cabinet și șanse mai mari de a avea rezultate durabile.

Psihoterapeut de orientare psihanalitică atestat de Colegiul Psihologilor din România

Psihoterapeut de orientare cognitiv – comportamentală atestat de Colegiul Psihologilor din România

Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România

Membru în Colegiul Psihologilor din România

Membru în Asociația AHPCC

Membru în Societatea Română de EMDR

Membru în cadrul Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei – ISTT

Licențiată în Psihologie

Masterat Psihoterapii cognitiv – comportamentale în cadrul Universității Titu Maiorescu

Psihoterapie psihanalitică în cadrul Asociației pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice Insight

Masterat Psihotraumatologie și asistare psihologică în cadrul Universității București

Psihoterapia integrativă a traumei în cadrul Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei – ISTT

Formare în E.M.D.R.

Edhit Sîrbu

Psihoterapeut de orientare psihanalitică
Psiholog clinician
“Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e străin. Abia am timp să mă mir că exist, dar mă bucur totdeauna că sunt.“
(Nichita Stănescu)

Atunci când avem temeri, nemulțumiri sau conflicte interioare, nu reușim întotdeauna, să le clarificăm singuri, ci avem nevoie de ajutor pentru a da sens experințelor noastre de zi cu zi.

Doar în acest cadru terapeutic, putem înțelege împreună, cu empatie, toleranță și libertate emoțională, aspecte dureroase ale vieții tale, astfel încât tiparele de gândire și relaționare să fie conștientizate și să nu mai constituie bariere pentru starea de bine și dezvoltarea ta pe plan personal și profesional.

Psihoterapia oferă beneficii persoanelor care întâmpină următoarele situații:

 • depresie, anxietate, atacuri de panică, fobii
 • crize emoționale: viață sexuală, separare, divorț, doliu
 • izolare și lipsa relațiilor umane
 • dependențe: alcoolism, droguri, jocuri de noroc
 • tulburări de alimentație, comportament, personalitate
 • gestionarea stresului
 • înțelegerea experienței maternității și paternității

Dacă dorești să aduci schimbări profunde în viața ta, mă aflu aici și te pot asista în demersul tău, având șansa de a descoperi cine ești, cum poți să-ți explorezi labirintul interior și cum să susții schimbările care vor avea loc.

De asemenea, am experiență cu pacienții diagnosticați cu cancer sau alte boli cronice (cardiovasculare, diabet, hipertirodism, etc.), care pot fi ajutați să facă față diagnosticului, pentru că răspunsul adaptativ deficitar la simptome, cum sunt lipsa de speranță și neputința, sunt considerate răspunzătoare de prezența unei depresii cu impact negativ asupra prognosticului. Atunci când simptomele sunt dificil de controlat pot exista factori emoționali, psihici și sociali care contribuie la apariția acestora și care pot fi eliminați prin terapie.

Totodată, pot beneficia de consiliere terapeutică și membrii familiei care susțin o persoană cu un diagnostic sever sau o boală incurabilă progresivă, pentru a se putea adapta acestei situații și susține emoțional persoana în suferință.

De psihoterapie sau consiliere psihologică pot beneficia și copii care întâmpină dificultăți în a se adapta mediului școlar, familial sau atunci când apar probleme de comunicare. Orice modificare în comportamentul copilului tău ca: izolarea socială, note slabe la școală sau îmbolnăviri repetate sunt semne de alarmă că are nevoie de un ajutor specializat.

Sunt psiholog clinician, membru al Colegiului Psihologilor din România și psihoterapeut de orientare psihanalitică format în cadrul Insight, Asociația pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice, unde am dobândit cunoștiințele și abilitățile necesare acestei profesii. Pregătirea continuă în acest domeniu și analiza personală, de lungă durată, mi-au consolidat competențele necesare unui profesionist. La baza experienței mele stau și activități complementare de consilier în dezvoltare personală, trainer, programe de coaching și mentoring în corporații multinaționale. Cu fiecare client, am descoperit unicitatea și complexitatea ființei umane, această experiență ajutându-mă la îmbogățirea cunoștiințelor mele ca psihoterapeut.

Psihoterapeut de orientare psihanalitică atestat de Colegiul Psihologilor din România

Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România

Membru în Colegiul Psihologilor din România

Licențiată în Psihologie

Masterat Psihologie clinică, hipnoză şi intervenţii terapeutice de scurtă durată în cadrul Universității Titu Maiorescu

Psihoterapie psihanalitică în cadrul Asociației pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice Insight

Cristiana Cuvinciuc

Terapeut
ABA
Psiholog clinician
„Nu te poți apleca cu adevărat asupra umanului, dacă tu însuți nu ai un mister în care să fii inițiat”
(Emil Cioran)

Preocuparea mea, în calitate de terapeut, este să ofer ajutor specializat, să însoțesc, să sprijin și să susțin copii și adolescenții, în demersul lor de a se înțelege mai bine, de a-și înfrunta deschis obstacolele, temerile și motivele de preocupare și pentru a dobândi și a menține, atât bunăstarea emoțională, cât și un stil de viață sănătos.

Este indicat să apelăm la un psiholog atunci când copilul:

 • se teme și este speriat
 • suferă de enurezis
 • se trezește noaptea des și plânge
 • are des crize de furie și se manifestă violent
 • are rezultate slabe la școală
 • este agresiv cu ceilalți copii
 • nu are prieteni
 • se îmbolnăvește des și ușor, iar rezultatele investigațiilor medicale nu indică nicio boală

Și adolescentul se poate confrunta cu unele dificultăți, precum:

 • dorința afirmării de sine și a diferențierii de ceilalți
 • luptă pentru propria independență
 • influența prietenilor și a mediului în care a crescut
 • tentația alcoolului, țigărilor sau drogurilor
 • relațiile de prietenie cu sexul opus
 • începerea relațiilor intime

Până în prezent am lucrat cu copii și adolescenți, cu:

 • tulburare de spectru autist (TSA)
 • tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție, ADHD
 • tulburarea de opozitie
 • tulburarea de conduita
 • tulburarea reactiva de atasament
 • sindrom Down
 • tulburări specifice de dezvoltare

În cadrul ședințelor de terapie, se realizează planul de intervenție personalizat pentru fiecare copil sau adolescent. Pe lângă recuperarea copilului, ședințele de terapie, au ca scop fericirea și starea de bine a copilului.

Scopul meu este de a veni în întampinarea nevoilor de dezvoltare ale copilului diagnosticat cu tulburare de spectru autist sau cu alte tulburari de dezvoltare. Copilul desfășoară procesul terapeutic într-un mediu prietenos, îmbinând învățarea structurată cu metode de învățare incidentală si generalizarea informatiilor.

Sunt psiholog clinician, terapeut în tehnici de analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist și membru al Colegiului Psihologilor din România, masterand al Universității București, specializarea Psihotraumatologie și Asistare Psihologică. Am absolvit cursul “Program de formare în terapia ABA și practică în autism”, în cadrul Asociatiei Help Autism.

Lucrul cu copii, mi-a confirmat faptul că am făcut alegerea potrivită, atunci când am ales să urmez cursurile Facultății de Psihologie. Participarea la numeroase cursuri și conferințe în domeniu, dar și aplicarea Terapiei ABA (Analiza Comportamentala Aplicata ), ARTTERAPIE ȘI GRUPURI DE SOCIALIZARE pentru copii au contribuit la dezvoltarea mea ca profesionist și acumularea de experiență în domeniu.

Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România

Terapeut în tehnici de analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist

Membru în Colegiul Psihologilor din România

Licențiată în Psihologie

Masterat Psihotraumatologie și asistare psihologică în cadrul Universității București

Formare în Terapia ABA și practică în autism în cadrul Asociației Help Autism

Teodora Marcu

Psihoterapeut Cognitiv-Comportamental
Psiholog clinician
Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.

Fascinată de oameni și de relațiile interumane dintotdeauna, am ales profesia de psiholog pentru micșorarea distanței dintre mine și mine, dintre mine și oameni. După absolvirea facultății am urmat cursurile masteratului de Tehnici de Comunicare și Influență Socială și am aprofundat studiul uman prin masteratul de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale. Tabloul relațiilor de cuplu și familie a fost conturat prin cunoștințele acumulate în cadrul formarii de terapie sistemica.

Indiferent de cadrul în care mă aflu, îmi place să ascult și să pun în practică tot ce am învățat pe parcursul acestor ani; îmi place să ofer valoare prin munca pe care o fac și să mă bucur de rezultate împreună cu cei implicați în procesul terapeutic. Consider că toată viața avem de învățat și cei mai buni profesori sunt oamenii de lângă noi, unici și complecși, care oferă provocări și recompense sufletești nenumărate.

Sunt psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, membru al Colegiul Psihologilor din România, atestată pentru specializările Psihologia Muncii și Organizațională, a Transporturilor, Psihologia aplicată în servicii și în domeniul securității naționale. Am absolvit formarea de terapie sistemică în cadrul Institutului pentru Cuplu și Familie din Iași. Sunt certificată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice pentru profesia de consilier pentru dezvoltare personală.

Recomand discuția cu un psiholog oricând dorim să clarificăm anumite stări sufletești, situații emoționale care consumă mult spațiu mental și care de cele mai multe ori se dovedesc a fi ușor de gestionat cu instrumentele potrivite; atunci când stresul din viața profesională sau personală interferează cu funcționalitatea de zi cu zi.

Psihoterapeut de orientare cognitiv – comportamentală atestat de Colegiul Psihologilor din România

Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România

Membru în Colegiul Psihologilor din România

Licențiată în Psihologie

Masterat Psihoterapii cognitiv – comportamentale în cadrul Universității Titu Maiorescu

Formare în Terapie sistemică în cadrul Institutului pentru Cuplu și Familie din Iași

JURNAL

TERAPIE ONLINE! Programează-ți psihoterapia online prin Zoom sau Skype aici

Go to Top