ClickCease

DESPRE

DESPRE2020-11-25T10:18:54+00:00

Nadina Nicoară

Psihoterapeut de orientare psihanalitică
MA Psihoterapeut CBT
Psiholog clinician
Fondator PsihoHelp
Experiențele dureroase, traumatizante te pot face să te simți pierdut și deconectat de ceilalți și de lume. Acest lucru poate crea un conflict interior între partea ta care tânjește să fie acceptată cu căldură și partea care se simte îngrozită să primească căldură și afecțiune.

Cu toate acestea trebuie să îți spun sau să îți reamintesc că tot ce ai nevoie se află în interiorul tău. Deja există o parte sănătoasă în tine, care așteptă să fie recuperată.

Toți suntem născuți cu o capacitate înnăscută de vindecare. Prin internalizarea experiențelor noi din terapie, putem începe să reorganizăm cu ușurință tiparele vechi care până acum au avut rolul de a ne proteja. Pe măsură ce ne simțim profund înțeleși, întregul nostru corp, mintea noastră va începe să reacționeze pozitiv la experiențele noi, cu căldură, prezență și acceptare. Travaliul prin care vom trece aici împreună și care nu este deloc ușor este o muncă de echipă, colaborativă, pentru că doar împreună putem să creăm un spațiu sigur pentru a explora problemele legate de trauma ta sau de alte chestiuni care te împiedică să îți găsești liniștea interioară și bucuria de a trăi.

Până în prezent am lucrat cu persoane care prezentau o varietate de probleme, cum ar fi:

 • abuz emoțional / fizic
 • atacuri de panică
 • insomnii
 • dificultăți de atașament
 • conflicte de familie
 • disociere
 • anxietate și depresie
 • tulburare acută de stres

În cadrul sesiunilor noastre, clientul este mai bine înțeles și începe să realizeze modul în care trauma lui îi afectează viața. Scopul terapiei traumei este de a susţine clientul în procesul de eliberare a suferinţei produsă de pierdere şi de elaborare a traumei.

În timpul procesului de vindecare, persoanele care se simt singure, neînțelese și izolate adesea încep să se reconecteze cu ele însăle și cu cei dragi.

Când m-am gândit pentru prima dată la psihologie a fost într-un moment foarte special din viața mea. De atunci totul s-a schimbat și dorința și curiozitatea s-au transformat în pasiune, iar pasiunea a devenit o pregătire continuă în acest domeniu.
Experiența de viață m-a învățat că durerea și neliniștea sufletească nu au vârstă, că nu contează dacă ești bărbat sau femeie, dar este important să ai pe cineva alături de tine, care cu dăruire să te îndrume în demersul de a te simți mai bine și de a te vindeca.

Printre cele mai des întâlnite suferințe umane se numără anxietatea, depresia și experiențele traumatice, care necesită un tratament eficient, personalizat, susținut de cercetările în domeniu și de progresele făcute până acum în psihologie.
Specializările și pregătirea mea continuuă în psihoterapie (Psihoterapii cognitiv-comportamentale, Psihotraumatologie, Psihanaliză și EMDR) îmi asigură posibilități multiple de intervenție, soluții personalizate pentru fiecare persoană care vine la cabinet și șanse mai mari de a avea rezultate durabile.

Psihoterapeut de orientare psihanalitică atestat de Colegiul Psihologilor din România

Psihoterapeut de orientare cognitiv – comportamentală atestat de Colegiul Psihologilor din România

Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România

Membru în Colegiul Psihologilor din România

Membru în Asociația AHPCC

Membru în Societatea Română de EMDR

Membru în cadrul Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei – ISTT

Licențiată în Psihologie

Masterat Psihoterapii cognitiv – comportamentale în cadrul Universității Titu Maiorescu

Psihoterapie psihanalitică în cadrul Asociației pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice Insight

Masterat Psihotraumatologie și asistare psihologică în cadrul Universității București

Psihoterapia integrativă a traumei în cadrul Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei – ISTT

Formare în E.M.D.R.

Monica Micleușanu

MA Psihoterapeut de orientare psihanalitică
Psiholog clinician
“Am crezut dintotdeauna și încă cred că orice s-ar întâmpla bun sau rău în viața noastră, îi putem da o semnificație pe care să o transformăm continuu în ceva valoros.” (Hermann Hesse – “Siddharta”)

Alegerea profesiei de psihoterapeut nu a fost una întâmplătoare ci s-a datorat pasiunii mele pe care o am în ceea ce privește psihanaliza. Această orientare nu este doar una teoretică ci și clinică și se ocupă, pe foarte scurt, de dinamicile intra și interpsihice, intra și inter-relaționale, de conflicte conștiente și inconștiente etc., aspecte ce se revelează încetul cu încetul în procesul terapeutic.

Consider că demersul unei terapii este unul co-creat, așa încât eu îmi invit pacienții să facem și să construim împreună o relație care va deveni ea însăși liantul schimbării. Această relație este necesară pentru siguranță și încredere și reprezintă pentru mine cel mai important pilon al terapiei. Pe cât posibil, îmi urmez pacienții în acele locuri interioare pe care aceștia vor și/sau pot să meargă. Acest lucru presupune din partea celui care vine să se investigheze și să-și împărtășească (așa cum simte!) nevoile, dorințele, temerile, fricile, anxietățile, obstacolele și reușitele, dezamăgirile și speranțele, suferințele și bucuriile, trăirile, fantasmele și gândurile de tot felul. Astfel, ca într-un puzzle, adunăm piesă cu piesă pentru a reîntregi tabloul, istoricitatea fiecăruia pe linia trecut-prezent-viitor, ajungând împreună la adevărul intern care va constitui ancoră și pentru realitatea externă.

A ști să asculți și să vezi ce se află dincolo de cuvinte, de necuvinte, de acțiuni și inacțiuni reprezintă pentru mine cea mai mare provocare. Acest ”a ști” nu presupune nici omnisciență, nici omnipotență ci este strâns legat cu a ”nu ști”, poziție care mă pune în rolul de a chestiona și de a mă chestiona, de a fi curioasă de imprevizibilitatea și de transformabilitatea, pe scurt spus de complexitatea minții și comportamentului umane.

Poziția între a ști și a nu ști, este exact spațiul tranzițional de care avem nevoie întotdeauna în relația terapeutică deopotrivă cu a fi alături de celălalt (să-l susții) și a fi împreună cu celălalt (să-l conții) la bine și la rău. Acest lucru presupune un proces continuu de autocunoaștere și de cunoaștere a celuilalt.

Interesul și curiozitatea pentru psihanaliză au apărut încă de la prima facultate, cea de Teatrologie (din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie București) unde i-am studiat pentru prima dată pe Freud și Jung, într-un soi de ABC teoretic psihanalitic care m-a ajutat să înțeleg textul, subtextul și contextul acțiunilor din piesele și spectacolele de teatru. Îmi aduc aminte cum îmi perindam mintea prin hățișurile psihologice ale personajelor, încercând să descifrez ce anume se află în spatele comportamentului lor, cum au fost înainte de ”aici și acum-ul” situației prezente, ce le-a determinat să iubească și să urască cu atâta ardoare, cum au ajuns să se trădeze, să se răzbune, să se omoare sau să fie atât de fideli, devotați cuiva sau unei cauze, să fie buni și nebuni, miloși, romantici, visători, naivi, (in)capabili de a acționa, de a pune în cuvinte stările, emoțiile lor etc. Mă preocupau nu doar narativul, forma a ceea ce mi se înfățișa ci și istoricul, cauzele, conținutul, fondul afectelor ”bune” și ”rele” ce țin de problematicile existențial-umane în general. Tot acest periplu m-a condus să urmez cursurile unui master de psihanaliză pe care l-am început inițial în ideea de a-mi îmbogăți cunoștințele. Însă mi-a plăcut așa de mult încât am vrut ca psihanaliza să devină o profesie. Apoi am urmat o formare în psihoterapie psihanalitică, am început analiza personală ajungând încetul cu încetul să-mi deschid cabinet, să cresc și să mă dezvolt împreună cu pacienții mei. Nu a fost și nu este un drum ușor însă bucuria de a fi și de a lucra cu oameni interesați de cunoaștere și autocunoaștere fac să merite acest demers în toate sensurile și dimensiunile lui.

Psihoterapeut de orientare psihanalitică atestat de Colegiul Psihologilor din România

Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România

Membru în Colegiul Psihologilor din România

Licențiată în Psihologie

Masterat Psihanaliză în cadrul Universității Titu Maiorescu

Psihoterapie psihanalitică în cadrul Asociației pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice Insight

Cristiana Cuvinciuc

Terapeut ABA
Psiholog clinician
„Nu te poți apleca cu adevărat asupra umanului, dacă tu însuți nu ai un mister în care să fii inițiat”
(Emil Cioran)

Preocuparea mea, în calitate de terapeut, este să ofer ajutor specializat, să însoțesc, să sprijin și să susțin copii și adolescenții, în demersul lor de a se înțelege mai bine, de a-și înfrunta deschis obstacolele, temerile și motivele de preocupare și pentru a dobândi și a menține, atât bunăstarea emoțională, cât și un stil de viață sănătos.

Este indicat să apelăm la un psiholog atunci când copilul:

 • se teme și este speriat
 • suferă de enurezis
 • se trezește noaptea des și plânge
 • are des crize de furie și se manifestă violent
 • are rezultate slabe la școală
 • este agresiv cu ceilalți copii
 • nu are prieteni
 • se îmbolnăvește des și ușor, iar rezultatele investigațiilor medicale nu indică nicio boală

Și adolescentul se poate confrunta cu unele dificultăți, precum:

 • dorința afirmării de sine și a diferențierii de ceilalți
 • luptă pentru propria independență
 • influența prietenilor și a mediului în care a crescut
 • tentația alcoolului, țigărilor sau drogurilor
 • relațiile de prietenie cu sexul opus
 • începerea relațiilor intime

Până în prezent am lucrat cu copii și adolescenți, cu:

 • tulburare de spectru autist (TSA)
 • tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție, ADHD
 • tulburarea de opozitie
 • tulburarea de conduita
 • tulburarea reactiva de atasament
 • sindrom Down
 • tulburări specifice de dezvoltare

În cadrul ședințelor de terapie, se realizează planul de intervenție personalizat pentru fiecare copil sau adolescent. Pe lângă recuperarea copilului, ședințele de terapie, au ca scop fericirea și starea de bine a copilului.

Scopul meu este de a veni în întampinarea nevoilor de dezvoltare ale copilului diagnosticat cu tulburare de spectru autist sau cu alte tulburari de dezvoltare. Copilul desfășoară procesul terapeutic într-un mediu prietenos, îmbinând învățarea structurată cu metode de învățare incidentală si generalizarea informatiilor.

Sunt psiholog clinician, terapeut în tehnici de analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist și membru al Colegiului Psihologilor din România, masterand al Universității București, specializarea Psihotraumatologie și Asistare Psihologică. Am absolvit cursul “Program de formare în terapia ABA și practică în autism”, în cadrul Asociatiei Help Autism.

Lucrul cu copii, mi-a confirmat faptul că am făcut alegerea potrivită, atunci când am ales să urmez cursurile Facultății de Psihologie. Participarea la numeroase cursuri și conferințe în domeniu, dar și aplicarea Terapiei ABA (Analiza Comportamentala Aplicata ), ARTTERAPIE ȘI GRUPURI DE SOCIALIZARE pentru copii au contribuit la dezvoltarea mea ca profesionist și acumularea de experiență în domeniu.

Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România

Terapeut în tehnici de analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist

Membru în Colegiul Psihologilor din România

Licențiată în Psihologie

Masterat Psihotraumatologie și asistare psihologică în cadrul Universității București

Formare în Terapia ABA și practică în autism în cadrul Asociației Help Autism

Teodora Marcu

MA Psihoterapeut CBT
Psiholog clinician
Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.

Fascinată de oameni și de relațiile interumane dintotdeauna, am ales profesia de psiholog pentru micșorarea distanței dintre mine și mine, dintre mine și oameni. După absolvirea facultății am urmat cursurile masteratului de Tehnici de Comunicare și Influență Socială și am aprofundat studiul uman prin masteratul de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale. Tabloul relațiilor de cuplu și familie a fost conturat prin cunoștințele acumulate în cadrul formarii de terapie sistemica.

Indiferent de cadrul în care mă aflu, îmi place să ascult și să pun în practică tot ce am învățat pe parcursul acestor ani; îmi place să ofer valoare prin munca pe care o fac și să mă bucur de rezultate împreună cu cei implicați în procesul terapeutic. Consider că toată viața avem de învățat și cei mai buni profesori sunt oamenii de lângă noi, unici și complecși, care oferă provocări și recompense sufletești nenumărate.

Sunt psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, membru al Colegiul Psihologilor din România, atestată pentru specializările Psihologia Muncii și Organizațională, a Transporturilor, Psihologia aplicată în servicii și în domeniul securității naționale. Am absolvit formarea de terapie sistemică în cadrul Institutului pentru Cuplu și Familie din Iași. Sunt certificată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice pentru profesia de consilier pentru dezvoltare personală.

Recomand discuția cu un psiholog oricând dorim să clarificăm anumite stări sufletești, situații emoționale care consumă mult spațiu mental și care de cele mai multe ori se dovedesc a fi ușor de gestionat cu instrumentele potrivite; atunci când stresul din viața profesională sau personală interferează cu funcționalitatea de zi cu zi.

Psihoterapeut de orientare cognitiv – comportamentală atestat de Colegiul Psihologilor din România

Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România

Membru în Colegiul Psihologilor din România

Licențiată în Psihologie

Masterat Psihoterapii cognitiv – comportamentale în cadrul Universității Titu Maiorescu

Formare în Terapie sistemică în cadrul Institutului pentru Cuplu și Familie din Iași

JURNAL

TERAPIE ONLINE! Programează-ți psihoterapia online prin Zoom sau Skype aici

Go to Top