DESPRE

DESPRE2019-07-22T09:43:50+00:00

Nadina Nicoară
MA Psihoterapeut CBT
Psiholog clinician
Fondator PsihoHelp

Experiențele dureroase, traumatizante te pot face să te simți pierdut și deconectat de ceilalți și de lume. Acest lucru poate crea un conflict interior între partea ta care tânjește să fie acceptată cu căldură și partea care se simte îngrozită să primească căldură și afecțiune.

Cu toate acestea trebuie să îți spun sau să îți reamintesc că tot ce ai nevoie se află în interiorul tău. Deja există o parte sănătoasă în tine, care așteptă să fie recuperată.

Toți suntem născuți cu o capacitate înnăscută de vindecare. Prin internalizarea experiențelor noi din terapie, putem începe să reorganizăm cu ușurință tiparele vechi care până acum au avut rolul de a ne proteja. Pe măsură ce ne simțim profund înțeleși, întregul nostru corp, mintea noastră va începe să reacționeze pozitiv la experiențele noi, cu căldură, prezență și acceptare.
Travaliul prin care vom trece aici împreună și care nu este deloc ușor este o muncă de echipă, colaborativă, pentru că doar împreună putem să creăm un spațiu sigur pentru a explora problemele legate de trauma ta sau de alte chestiuni care te împiedică să îți găsești liniștea interioară și bucuria de a trăi.

Până în prezent am lucrat cu persoane care prezentau o varietate de probleme, cum ar fi:

 • abuz emoțional / fizic
 • atacuri de panică
 • insomnii
 • dificultăți de atașament
 • conflicte de familie
 • disociere
 • anxietate și depresie
 • tulburare acută de stres

În cadrul sesiunilor noastre, clientul este mai bine înțeles și începe să realizeze modul în care trauma lui îi afectează viața. Scopul terapiei traumei este de a susţine clientul în procesul de eliberare a suferinţei produsă de pierdere şi de elaborare a traumei.

În timpul procesului de vindecare, persoanele care se simt singure, neînțelese și izolate adesea încep să se reconecteze cu ele însăle și cu cei dragi.

Povestea mea…

Când m-am gândit pentru prima dată la psihologie a fost într-un moment foarte special din viața mea. De atunci totul s-a schimbat și dorința și curiozitatea s-au transformat în pasiune, iar pasiunea a devenit o pregătire continuă în acest domeniu.
Experiența de viață m-a învățat că durerea și neliniștea sufletească nu au vârstă, că nu contează dacă ești bărbat sau femeie, dar este important să ai pe cineva alături de tine, care cu dăruire să te îndrume în demersul de a te simți mai bine și de a te vindeca.

Printre cele mai des întâlnite suferințe umane se numără anxietatea, depresia și experiențele traumatice, care necesită un tratament eficient, personalizat, susținut de cercetările în domeniu și de progresele făcute până acum în psihologie.
Specializările și pregătirea mea continuuă în psihoterapie (Psihoterapii cognitiv-comportamentale, Psihotraumatologie, Psihanaliză și EMDR) îmi asigură posibilități multiple de intervenție, soluții personalizate pentru fiecare persoană care vine la cabinet și șanse mai mari de a avea rezultate durabile.

Sunt psiholog clinician și psihoterapeut atestat în Psihoterapii Cognitiv – Comportamentale, membru al Colegiului Psihologilor din România, masterand al Universității din București, specializarea, Psihotraumatologie și asistare psihologică, psihoterapeut psihanalitic în formare, în cadrul Insight, Asociația pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice, consilier pentru dezvoltare personală, trainer și licențiată în Drept.

Edhit Sîrbu
Psiholog clinician
Psihoterapeut de orientare psihanalitică

“Sunt un om viu.
Nimic din ce-i omenesc
nu mi-e străin.
Abia am timp să mă mir
că exist, dar
mă bucur totdeauna
că sunt.“
(Nichita Stănescu)

Atunci când avem temeri, nemulțumiri sau conflicte interioare, nu reușim întotdeauna, să le clarificăm singuri, ci avem nevoie de ajutor pentru a da sens experințelor noastre de zi cu zi.

Doar în acest cadru terapeutic, putem înțelege împreună, cu empatie, toleranță și libertate emoțională, aspecte dureroase ale vieții tale, astfel încât tiparele de gândire și relaționare să fie conștientizate și să nu mai constituie bariere pentru starea de bine și dezvoltarea ta pe plan personal și profesional.

Psihoterapia oferă beneficii persoanelor care întâmpină următoarele situații:

 • depresie, anxietate, atacuri de panică, fobii
 • crize emoționale: viață sexuală, separare, divorț, doliu
 • izolare și lipsa relațiilor umane
 • dependențe: alcoolism, droguri, jocuri de noroc
 • tulburări de alimentație, comportament, personalitate
 • gestionarea stresului
 • înțelegerea experienței maternității și paternității

Dacă dorești să aduci schimbări profunde în viața ta, mă aflu aici și te pot asista în demersul tău, având șansa de a descoperi cine ești, cum poți să-ți explorezi labirintul interior și cum să susții schimbările care vor avea loc.

De asemenea, am experiență cu pacienții diagnosticați cu cancer sau alte boli cronice (cardiovasculare, diabet, hipertirodism, etc.), care pot fi ajutați să facă față diagnosticului, pentru că răspunsul adaptativ deficitar la simptome, cum sunt lipsa de speranță și neputința, sunt considerate răspunzătoare de prezența unei depresii cu impact negativ asupra prognosticului. Atunci când simptomele sunt dificil de controlat pot exista factori emoționali, psihici și sociali care contribuie la apariția acestora și care pot fi eliminați prin terapie.

Totodată, pot beneficia de consiliere terapeutică și membrii familiei care susțin o persoană cu un diagnostic sever sau o boală incurabilă progresivă, pentru a se putea adapta acestei situații și susține emoțional persoana în suferință.

De psihoterapie sau consiliere psihologică pot beneficia și copii care întâmpină dificultăți în a se adapta mediului școlar, familial sau atunci când apar probleme de comunicare. Orice modificare în comportamentul copilului tău ca: izolarea socială, note slabe la școală sau îmbolnăviri repetate sunt semne de alarmă că are nevoie de un ajutor specializat.

Povestea mea…

Sunt psiholog clinician, membru al Colegiului Psihologilor din România și psihoterapeut de orientare psihanalitică în formare, în cadrul Insight, Asociația pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice, unde am dobândit cunoștiințele și abilitățile necesare acestei profesii. Pregătirea continuă în acest domeniu și analiza personală, de lungă durată, mi-au consolidat competențele necesare unui profesionist. La baza experienței mele stau și activități complementare de consilier în dezvoltare personală, trainer, programe de coaching și mentoring în corporații multinaționale. Cu fiecare client, am descoperit unicitatea și complexitatea ființei umane, această experiență ajutându-mă la îmbogățirea cunoștiințelor mele ca psihoterapeut.

Cristiana Cuvinciuc
Psiholog clinician
Terapeut
ABA

„Nu te poți apleca
cu adevărat
asupra umanului,
dacă tu însuți
nu ai un mister
în care
să fii inițiat”
(Emil Cioran)

Preocuparea mea, în calitate de terapeut, este să ofer ajutor specializat, să însoțesc, să sprijin și să susțin copii și adolescenții, în demersul lor de a se înțelege mai bine, de a-și înfrunta deschis obstacolele, temerile și motivele de preocupare și pentru a dobândi și a menține, atât bunăstarea emoțională, cât și un stil de viață sănătos.

Este indicat să apelăm la un psiholog atunci când copilul:

 • se teme și este speriat
 • suferă de enurezis
 • se trezește noaptea des și plânge
 • are des crize de furie și se manifestă violent
 • are rezultate slabe la școală
 • este agresiv cu ceilalți copii
 • nu are prieteni
 • se îmbolnăvește des și ușor, iar rezultatele investigațiilor medicale nu indică nicio boală

Și adolescentul se poate confrunta cu unele dificultăți, precum:

 • dorința afirmării de sine și a diferențierii de ceilalți
 • lupta pentru propria independență
 • influența prietenilor și a mediului în care a crescut
 • tentația alcoolului, țigărilor sau drogurilor
 • relațiile de prietenie cu sexul opus
 • începerea relațiilor intime

Până în prezent am lucrat cu copii și adolescenți, cu:

 • tulburare de spectru autist (TSA)
 • tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție, ADHD
 • tulburarea de opozitie
 • tulburarea de conduita
 • tulburarea reactiva de atasament
 • sindrom Down
 • tulburări specifice de dezvoltare

În cadrul ședințelor de terapie, se realizează planul de intervenție personalizat pentru fiecare copil sau adolescent. Pe lângă recuperarea copilului, ședințele de terapie, au ca scop fericirea și starea de bine a copilului.

Scopul meu este de a veni în întampinarea nevoilor de dezvoltare ale copilului diagnosticat cu tulburare de spectru autist sau cu alte tulburari de dezvoltare. Copilul desfășoară procesul terapeutic într-un mediu prietenos, îmbinând învățarea structurată cu metode de învățare incidentală si generalizarea informatiilor.

Povestea mea…

Sunt psiholog clinician, terapeut în tehnici de analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist și membru al Colegiului Psihologilor din România, masterand al Universității București, specializarea Psihotraumatologie și Asistare Psihologică. Am absolvit cursul “Program de formare în terapia ABA și practică în autism”, în cadrul Asociatiei Help Autism.

Lucrul cu copii, mi-a confirmat faptul că am făcut alegerea potrivită, atunci când am ales să urmez cursurile Facultății de Psihologie. Participarea la numeroase cursuri și conferințe în domeniu, dar și aplicarea Terapiei ABA (Analiza Comportamentala Aplicata ), ARTTERAPIE ȘI GRUPURI DE SOCIALIZARE pentru copii au contribuit la dezvoltarea mea ca profesionist și acumularea de experiență în domeniu.

JURNAL

De ce apar crizele de relație?

Viața de cuplu nu este întotdeauna ușoară și oricât de stabilă este o relație întotdeauna există loc de surprize. Cu siguranță niciunul dintre noi nu este complet străin de această poveste în care, dintr-o dată, firul lucrurilor se termină. Sau devine plin de tensiune purtând esența unui sfârșit nedorit. Citește mai mult

Despre traumele din copilărie și cum îți pot influența viața

Atunci când se discută despre traumă, s-a constatat că oamenii se gândesc automat la un eveniment unic, distrugător, cu efecte vizibile pentru oricine și care se întâmplă din cauza unui ghinion teribil pe care îl poate avea cineva, într-un context. Adevărul este că lucrurile nu stau deloc așa, iar specialiștii au arătat că trauma nu se referă la un eveniment, ci se referă la rana interioară. Citește mai mult