DESPRE

DESPRE2019-05-12T06:56:37+00:00

Nadina Nicoară
MA Psihoterapeut CBT
Psiholog clinician
Fondator PsihoHelp

Experiențele dureroase, traumatizante te pot face să te simți pierdut și deconectat de ceilalți și de lume. Acest lucru poate crea un conflict interior între partea ta care tânjește să fie acceptată cu căldură și partea care se simte îngrozită să primească căldură și afecțiune.

Cu toate acestea trebuie să îți spun sau să îți reamintesc că tot ce ai nevoie se află în interiorul tău. Deja există o parte sănătoasă în tine, care așteptă să fie recuperată.

Toți suntem născuți cu o capacitate înnăscută de vindecare. Prin internalizarea experiențelor noi din terapie, putem începe să reorganizăm cu ușurință tiparele vechi care până acum au avut rolul de a ne proteja. Pe măsură ce ne simțim profund înțeleși, întregul nostru corp, mintea noastră va începe să reacționeze pozitiv la experiențele noi, cu căldură, prezență și acceptare.
Travaliul prin care vom trece aici împreună și care nu este deloc ușor este o muncă de echipă, colaborativă, pentru că doar împreună putem să creăm un spațiu sigur pentru a explora problemele legate de trauma ta sau de alte chestiuni care te împiedică să îți găsești liniștea interioară și bucuria de a trăi.

Până în prezent am lucrat cu persoane care prezentau o varietate de probleme, cum ar fi:

 • abuz emoțional / fizic
 • atacuri de panică
 • insomnii
 • dificultăți de atașament
 • conflicte de familie
 • disociere
 • anxietate și depresie
 • tulburare acută de stres

În cadrul sesiunilor noastre, clientul este mai bine înțeles și începe să realizeze modul în care trauma lui îi afectează viața. Scopul terapiei traumei este de a susţine clientul în procesul de eliberare a suferinţei produsă de pierdere şi de elaborare a traumei.

În timpul procesului de vindecare, persoanele care se simt singure, neînțelese și izolate adesea încep să se reconecteze cu ele însăle și cu cei dragi.

Povestea mea…

Când m-am gândit pentru prima dată la psihologie a fost într-un moment foarte special din viața mea. De atunci totul s-a schimbat și dorința și curiozitatea s-au transformat în pasiune, iar pasiunea a devenit o pregătire continuă în acest domeniu.
Experiența de viață m-a învățat că durerea și neliniștea sufletească nu au vârstă, că nu contează dacă ești bărbat sau femeie, dar este important să ai pe cineva alături de tine, care cu dăruire să te îndrume în demersul de a te simți mai bine și de a te vindeca.

Printre cele mai des întâlnite suferințe umane se numără anxietatea, depresia și experiențele traumatice, care necesită un tratament eficient, personalizat, susținut de cercetările în domeniu și de progresele făcute până acum în psihologie.
Specializările și pregătirea mea continuuă în psihoterapie (Psihoterapii cognitiv-comportamentale, Psihotraumatologie, Psihanaliză și EMDR) îmi asigură posibilități multiple de intervenție, soluții personalizate pentru fiecare persoană care vine la cabinet și șanse mai mari de a avea rezultate durabile.

Sunt psiholog clinician și psihoterapeut atestat în Psihoterapii Cognitiv – Comportamentale, membru al Colegiului Psihologilor din România, masterand al Universității din București, specializarea, Psihotraumatologie și asistare psihologică, psihoterapeut psihanalitic în formare, în cadrul Insight, Asociația pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice, consilier pentru dezvoltare personală, trainer și licențiată în Drept.

Edhit Sîrbu
Psiholog clinician
Psihoterapeut de orientare psihanalitică

“Sunt un om viu.
Nimic din ce-i omenesc
nu mi-e străin.
Abia am timp să mă mir
că exist, dar
mă bucur totdeauna
că sunt.“
(Nichita Stănescu)

Atunci când avem temeri, nemulțumiri sau conflicte interioare, nu reușim întotdeauna, să le clarificăm singuri, ci avem nevoie de ajutor pentru a da sens experințelor noastre de zi cu zi.

Doar în acest cadru terapeutic, putem înțelege împreună, cu empatie, toleranță și libertate emoțională, aspecte dureroase ale vieții tale, astfel încât tiparele de gândire și relaționare să fie conștientizate și să nu mai constituie bariere pentru starea de bine și dezvoltarea ta pe plan personal și profesional.

Psihoterapia oferă beneficii persoanelor care întâmpină următoarele situații:

 • depresie, anxietate, atacuri de panică, fobii
 • crize emoționale: viață sexuală, separare, divorț, doliu
 • izolare și lipsa relațiilor umane
 • dependențe: alcoolism, droguri, jocuri de noroc
 • tulburări de alimentație, comportament, personalitate
 • gestionarea stresului
 • înțelegerea experienței maternității și paternității

Dacă dorești să aduci schimbări profunde în viața ta, mă aflu aici și te pot asista în demersul tău, având șansa de a descoperi cine ești, cum poți să-ți explorezi labirintul interior și cum să susții schimbările care vor avea loc.

De asemenea, am experiență cu pacienții diagnosticați cu cancer sau alte boli cronice (cardiovasculare, diabet, hipertirodism, etc.), care pot fi ajutați să facă față diagnosticului, pentru că răspunsul adaptativ deficitar la simptome, cum sunt lipsa de speranță și neputința, sunt considerate răspunzătoare de prezența unei depresii cu impact negativ asupra prognosticului. Atunci când simptomele sunt dificil de controlat pot exista factori emoționali, psihici și sociali care contribuie la apariția acestora și care pot fi eliminați prin terapie.

Totodată, pot beneficia de consiliere terapeutică și membrii familiei care susțin o persoană cu un diagnostic sever sau o boală incurabilă progresivă, pentru a se putea adapta acestei situații și susține emoțional persoana în suferință.

De psihoterapie sau consiliere psihologică pot beneficia și copii care întâmpină dificultăți în a se adapta mediului școlar, familial sau atunci când apar probleme de comunicare. Orice modificare în comportamentul copilului tău ca: izolarea socială, note slabe la școală sau îmbolnăviri repetate sunt semne de alarmă că are nevoie de un ajutor specializat.

Povestea mea…

Sunt psiholog clinician, membru al Colegiului Psihologilor din România și psihoterapeut de orientare psihanalitică în formare, în cadrul Insight, Asociația pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice, unde am dobândit cunoștiințele și abilitățile necesare acestei profesii. Pregătirea continuă în acest domeniu și analiza personală, de lungă durată, mi-au consolidat competențele necesare unui profesionist. La baza experienței mele stau și activități complementare de consilier în dezvoltare personală, trainer, programe de coaching și mentoring în corporații multinaționale. Cu fiecare client, am descoperit unicitatea și complexitatea ființei umane, această experiență ajutându-mă la îmbogățirea cunoștiințelor mele ca psihoterapeut.

JURNAL

Narcisiști, psihopați și sociopați… Cum îi deosebim?

Mulți oameni folosesc acești termeni, dându-le același sens, dar în realitate vorbim despre tulburări de personalitate diferite. Pentru a clarifica acest lucru, trebuie să facem următoarea distincție: orice psihopat este și narcisist, dar nu orice narcisist este și psihopat. În acest articol vom încerca să facem diferențierea între narcisiști, psihopați și sociopați. Citește mai mult

A fi sau a nu fi… într-o relație cu un narcisist!

Dar cine nu și-ar dori un astfel de partener, cu asemenea calități? Totuși, dacă te întrebi cum ai ajuns acolo, te sfătuiesc să nu fii prea dur/ă cu tine, deoarece narcisiștii, așa cum am punctat mai sus, pot fi extrem de atractivi și de seducători și s-ar putea să nu îți lase prea multe opțiuni de ales, pentru că ei văd o relație mai degrabă ca pe un joc, iar dacă sunt hotărâți să câștige, nimic nu le va sta în cale. Citește mai mult

Narcisiștii…!

O persoană structurată narcisic este o persoană căreia îi lipsește empatia, este arogantă, se simte îndreptățită, este mereu în căutare de validare din partea celorlalți, încalcă limitele constant, este perfecționistă, lipsită de responsabilitate, considerând că problema este întodeauna la ceilalți și nu la el, tinde să îi învinovățească mereu pe ceilalți, și prezintă o inabilitate de a fi cu adevărat vulnerabil. Citește mai mult

error: Content is protected !!